En aquesta entrada d’avui, ens agradaria motivar-vos a passar una tarda “cuinant en família”. Pot estar un dia ple de sorpreses i la mar de divertit. A vegades estem a casa i no sabem què fer, potser fa mal dia, potser no hi ha cap activitat que us faci ganes…idò ja sabeu, cuinar amb el vostres fills i/o filles pot estar una gran opció.
La cura de l’alimentació avui en dia ha quedat en segon plànol, les presses, l’organització familiar per motius laborals etc, fan que fàcilment donem mà del menjar ràpid. Avui, podem fer una petita passa per aprendre a alimentar-se adequadament, mentres compartim amb els petits/es de la casa receptes divertides, casolanes, i a més a més, ens pot ensenyar que es pot gaudir menjant sa.
Un dels principals objectius d’aquesta activitat és que
el nen/a sigui partícep 100% de la tasca.
Per què cuinar en família:
Passareu temps de qualitat amb els vostres fills i filles.
Els/les motivareu a menjar saludable.
Els/les fareu sentir que contribueixen a la família.
Pujarà la seva autoestima.
Adquiriran habilitats pel futur.
Provaran aliments que normalment rebutgen.
Permet que els nens juguin explorant amb els 5 sentits.
Si participen en la compra d’aliments, en descobreixen de nous.
Seguir les receptes ajudarà al reconeixement de les lletres.
Seran més pacients ja que les receptes necessiten de temps d’espera.
I el més important, us divertireu junts.
Us volem proposar una recepta que hem pensat que és fàcil i divertida de fer:
GALETES FÀCILS DE MANTEGA
Ingredients: – 100 g de mantega a temperatura ambient – 100 g de sucre mòlt – 300 g de farina de rebosteria (aproximadament) – 1 ou
Preparació: Comencem posant la mantega en un bol gran, afegim el sucre mòlt i batem fins a integrar-ho tot. Afegim l’ou i tornem a batre. Finalment incorporem la farina i removem bé amb una cullera perquè s’integri.
Hem de poder fer una bola amb la massa, si és necessari podem afegir més farina, però millor a poc a poc. Una vegada tinguem la bola de massa feta, l’emboliquem amb paper film i la guardem en la nevera mitja hora.
Estirem la massa entre dues fulles de paper de cuina i amb els talladors triats anem fent les galetes i col·locant-les sobre una safata de forn folrada amb paper vegetal. Coem les galetes uns vint minuts a forn escalfat a 180ºC.
Si us animeu a fer la recepta ens encantaria que ens conteu la vostra experiència!!!
Recursos que un poden ajudar a començar:
“El recetario mágico”, ens ofereix un recull de receptes que ens ensenya a cuinar d’una manera màgica, creativa. És un llibre on els infants poden començar a descobrir que menjar és molt més que el simple acte de fer-ho. S’utilitzen matèries primes, amb una bona dosi de fantasia i consells pràctics. Pretén ser una guia per poder gaudir en família de la cuina sana, divertida i nutritiva.
Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies